Novinka
Nutriční označení
Vláknina
Ovesné betaglukany | 500 g
Ovesné betaglukany | 500 g
Skladem > 5 ks
Psyllium vláknina | 1 kg
Psyllium vláknina | 1 kg
Skladem > 5 ks
Inulin nízkokalorická vláknina | 1 kg
Inulin nízkokalorická vláknina | 1 kg
Skladem > 5 ks
Konopný vegan protein | hemp 50 | 1 kg
Konopný vegan protein | hemp 50 | 1 kg
Skladem > 5 ks
Špagety ovesno-konjakové | LOW-CARB 3 × 150 g
Špagety ovesno-konjakové | LOW-CARB 3 × 150 g
Skladem > 5 ks
Vláknina má příznivý vliv na náš organismus – má minimální energetickou hodnotu, ovlivňuje metabolismus, působí pozitivně na fungování trávicího traktu. Tím, že zvětšuje objem potravin, se získá její konzumací dříve pocit sytosti. Stimuluje stěnu trávicí trubice ke zvýšené činnosti, čímž zamezuje zácpě a napomáhá rychlejšímu odstraňování nežádoucích látek z těla. Za přítomnosti vlákniny se zpomaluje štěpení škrobů ve stravě a tím i vstřebávání glukózy. To vede ke snížení hladiny inzulínu v krvi (prevence cukrovky). Vláknina má příznivý vliv i na hladinu tukových látek v krvi.
Doporučuje se, aby denní příjem vlákniny činil asi 30 g. Dosáhnout tohoto množství lze konzumací minimálně 5 porcí pokrmů z obilovin (např. celozrnný chléb, ovesné vločky, proteinové tyčinky s vysokým obsahem vlákniny, graham, neloupaná rýže, celozrnné těstoviny) a 5 porcí (minimálně 0,5 kg ovoce a zeleniny). Strava bohatá na vlákninu může u některých citlivých jedinců způsobovat nadýmání a břišní křeče.