Máte dotaz? Zavolejte nám.

+420 770 110 650 Po – Pá: 8 – 15 hod
Košík
Váš košík je prázdný
Zavolejte nám.
Máte dotaz? Zavolejte nám.
+420 770 110 650 Po – Pá: 8 – 15 hod

Tuky a fosfolipidy pro zdraví

Arašídový krém low-carb | příchuť čokoláda | 500 g

Arašídový krém low-carb | příchuť čokoláda | 500 g

Skladem > 5 ks
Kokosový krém low-carb | s kousky kokosu | 500 g

Kokosový krém low-carb | s kousky kokosu | 500 g

Skladem > 5 ks
Arašídový krém low-carb | příchuť slaný karamel | 500 g

Arašídový krém low-carb | příchuť slaný karamel | 500 g

Skladem > 5 ks
Arašídový krém low-carb | s kousky sušenky | 500 g

Arašídový krém low-carb | s kousky sušenky | 500 g

Skladem > 5 ks
Omega 3 mastné kyseliny EPA a DHA | 400 kapslí

Omega 3 mastné kyseliny EPA a DHA | 400 kapslí

Skladem > 5 ks
Lecitin 98% | 400 g

Lecitin 98% | 400 g

Skladem > 5 ks
Lecithin 98% | 1 kg

Lecithin 98% | 1 kg

Skladem > 5 ks
Kokosové mléko v prášku

Kokosové mléko v prášku

1 varianta skladem
MCT olej práškový z kokosového oleje

MCT olej práškový z kokosového oleje

1 varianta skladem
Vegan Omega 3-6-9 rostlinný prášek | 1 kg

Vegan Omega 3-6-9 rostlinný prášek | 1 kg

Produkt není skladem
Fosfatidylserin | PS soy 50 % | 1 kg

Fosfatidylserin | PS soy 50 % | 1 kg

1 varianta skladem
Alpha GPC | L-alfa-glyceryl fosforyl cholin

Alpha GPC | L-alfa-glyceryl fosforyl cholin

1 varianta skladem

Tuky jsou vysoce koncentrovaným zdrojem energie, kterou potřebuje lidský organismus pro látkovou a energetickou přeměnu v těle. Jsou stavebními součástmi všech buněk, ale při nadbytku se ukládají do zásoby. Mají také velký význam při růstu a obnově buněk; bez základních, tzv. esenciálních mastných kyselin se neobejdou žádné buněčné membrány, protože způsobují jejich vodotěsnost a funkčnost všech orgánů i mozku.

Některé tuky v potravinách jsou důležité pro přívod vitaminů, rozpustných právě v tucích jako jsou vitaminy A, D, E, K, pro tvorbu důležitých látek, prostaglandinů* a také některých hormonů.

Spotřeba tuků ve stravě západního typu (strava založená na konzumaci velkého podílu zpracovaných potravin) je vysoká. Denní příjem tuku by měl tvořit 30–35 % energetické dávky, viz Doporučené výživové dávky. Z hlediska zdravotního účinku je zapotřebí zvýšit příjem rostlinných tuků a snížit příjem živočišných tuků.

Tuky živočišné jsou zdrojem nasycených mastných kyselin, které zvyšují riziko aterosklerózy, jsou příčinou častějšího vzniku krevních sraženin, protože zhoršují některé vlastnosti krve.

Tuky rostlinné jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin, které mají ve své molekule jednu (mononenasycené) nebo více (polynenasycené) dvojných vazeb.